Puder med Ecolabel og OEKO-tex-certificering

Miljøbevidsthed er i dag et væsentlig parameter for mange. Vi bekymrer os om miljøet og vi øger bevidstheden om materialevalg i de produkter vi vælger. Der findes særligt to godkendelser du skal være opmærksom på, hvis du vil være sikker på at din nye pyntepude opfylder alle krav. Ecolabel og OEKO-tex.

EcolabelEU Ecolabel

EU's miljømærke Ecolabel, i Danmark kendt som miljømærket Blomsten, håndteres i Danmark af Miljømærkning Danmark, der stiller skrappe krav til fx anvendelse af kemikalier. Det er både godt for din sundhed, for de mennesker der fremstiller produkterne og for miljøet i dag og for fremtiden. Kravene til miljømærkede produkter og serviceydelser evalueres og skærpes regelmæssigt på baggrund af den nyeste viden og udviklingen i markedet. Når kravene revideres, skal alle miljømærkede varer og serviceydelser revurderes og dokumentere, at de lever op til de nye krav. Når du vælger miljømærkede varer og serviceydelser, er du derfor med til at drive produktudviklingen i en mere bæredygtig retning.

EU-Blomsten er det officielle europæiske miljømærke. Blomsten blev etableret i 1992 af EU-Kommissionen, og Danmark har været med fra starten.

Gaia puderne fra Kantnordic er produceret med Breeze Fusion møbelstof fra danske Gabriel. Breeze Fusion har Ecolabel mærket.

 

GAIA puder

OEKO-tex certificeringOEKO-tex

Det er ikke til at se eller føle, om der er anvendt sundhedsskadelige kemikalier ved fremstilling af tekstiler, og kun få kemikalier forsvinder efter vask. Det er dog muligt at købe tekstiler uden sundhedsskadelige stoffer, fordi der er mange alternative og ufarlige kemikalier og metoder, som producenterne kan bruge i stedet for de sundhedsskadelige stoffer.

Nogle af kemikalierne er allergi- eller kræftfremkaldende, mens man ikke kender langtidseffekterne for mange andre. OEKO-tex er verdens førende mærkning for tekstiler og tekstillignende produkter (også halvfabrikata) der er undersøgt for sundheds- og miljøskadelige stoffer.

Kantnordic anvender udelukkende OEKO-tex certificerede monteringspuder.